سمبوسه یکی از پرطرفدارترین و شاخصترین غذاهای منطقه خاورمیانه است که معمولاً همراه با دیگر غذاهای محلی، به عنوان غذایی لذیذ، در انواع مناسبتها و جشنها سرو میشود. اما فراموش نکنید، تهیه سمبوسه در خانه نیز میتواند به عنوان تجربهای دلچسب، به خلق خوراکی جذاب و خوشمزهای ختم شود که در مدت زمانی کوتاه، قابل تهیه است.
ممکن است تصور کنید تهیه سمبوسه در خانه، کاری سخت و پیچیده خواهد بود؛ اما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با یکی از سادهترین و سریعترین روشهای طبخ سمبوسه آشنا شوید.
در این روش از نان لواش به عنوان پوششی برای سمبوسه استفاده میشود. تهیه سمبوسه با استفاده از نان لواش، روشی سریع و آسان است. در این روش میتوانید با استفاده از مواد مختلفی مانند گوشت، سبزیجات، پنیر، قارچ و ...، سمبوسهای بسیار خوشمزه و کاملاً ترد و منسجم آماده کنید که مواد اولیه آن همواره در دسترس است و میتوانید آن را در هر موقعیتی سرو کنید.
فهرست مطالب
مواد لازم برای تهیه سمبوسه با نان لواش
سمبوسهی سنتی، یک غذای محبوب در فرهنگ غذایی کشورهای مختلف است که در ایران نیز با نام «سمبوسه» شناخته میشود. سمبوسه با نان لواش، یکی از نسخههای متنوع این غذاست که در طول سالهای اخیر به شدت مورد توجه طرفداران آشپزی قرار گرفته است. این غذا از طریق ترکیب نان لواش، گوشت چرخکرده، سبزیجات و ادویهجات تهیه میشود.
برای تهیه سمبوسه با نان لواش، نان لواش را به شکل مستطیلی برش دهید و روی هر قطعه، مقداری از سس تهیه شده را قرار دهید و پس از اضافه کردن سبزیجات و ادویههای دلخواه، آن را بپیچید.
برای تهیه بهترین سمبوسه با نان لواش، ذکر چند نکته قابل توجه است. در ابتدا اطمینان حاصل کنید که نان لواش مورد استفاده شما به حد کافی انعطاف پذیر است که بتوانید به سادگی محتویات داخل آن را بپیچید. فراموش نکنید که برای پخت سمبوسه، بهتر است از روغن مایع استفاده شود تا سمبوسهها بیش از حد به روغن آغشته نشوند. در نهایت، میتوانید سمبوسهها را با سس دلخواهتان سرو کنید؛ سس گوجه فرنگی، مایونز یا سس کاری این کاملاٌ وابسته به سلیقه شماست.
سمبوسه فقظ یک غذای خوشمزه نیست، برگ برنده دیگری دارد که در دل هرکسی جا باز میکند. بله، سریع و ساده آماده میشود. این غذای بومی و پرطرفدار در مواقعی که با زمان کم، به دنبال یک دستور پخت لذیذ و دلچسب هستید میتواند به انتخاب اول شما تبدیل شود.
روش تهیه سمبوسه با نان لواش
برای تهیه سمبوسه با نان لواش، در ابتدا نان لواش را به قطعات کوچک تری به شکل مربع یا مستطیل در آوردید. حال به سراغ تهیه مواد اصلی سمبوسه میرویم. مواد اصلی تشکیل دهنده سمبوسه در اکثر انواع آن، معمولاٌ متشکل از گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، فلفل و ادویههای دیگر است. اگر مایل هستید، میتوانید از سبزیجاتی همچون جعفری و کرفس نیزدر ترکیبات آن استفاده کنید.
یک قطعه از برش های نان را بردارید و روی کف دست نگاه دارید. سپس با توجه به اندازه برش انتخابی خود، مقداری از مواد اصلی تشکیل دهنده سمبوسه را روی آن قرار دهید. نان لواش را از طرفین جمع کنید و آن را به صورت مثلث های کوچک بپیچید. اگر نان لواش خیلی خشک و تردی انتخاب کردهاید، با چند قطره آب آن را مرطوب کنید تا بافت نان منعطف گردد و بتوانید سمبوسه را به سادگی بپیچید.
حالا مثلثهای آماده شده سمبوسه را در روغن داغ سرخ کنید یا در فر قرار دهید تا با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طبخ شود. اگر سمبوسهها را در ماهیتابه و با روغن داغ تهیه میکنید، بهتر است از روغن مایع استفاده کنید تا سمبوسهها بیش از حد به روغن آغشته نشوند.
تهیه سمبوسه با نان لواش باعث میشود که با کمترین میزان کربوهیدرات، غذایی خوشمزه و کم کالری بسازید. علاوه بر این، در صورتی که برای تهیه مواد اصلی تشکیل دهنده سمبوسه از گوشت چرخ کرده و سبزیجات استفاده کنید، میتوانید غذایی کاملاً سالم با ارزشهای تغذیهای قابل دفاع تهیه کنید. غذایی سریع، ساده، خوشمزه و البته سالم.
نکاتی که در تهیه سمبوسه با نان لواش
تهیه سمبوسه از دستور پختهای خوشمزه و محبوبی شناخته میشود که در عین خوشمزگی، قادر است به عنوان غذایی کاملاً سالم در وعدههای ناهار و شام مورد استفاده قرار گیرد. اگر سمبوسه را به عنوان غذای اصلی در یکی از وعدههای غذایی خود برگزیدهاید؛ در ادامه این مقاله، به برخی از نکات مهم و قابل توجه در مراحل طبخ سمبوسه با نان لواش اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- استفاده از نان لواش تازه، سالم و باکیفیت: برای تهیه آسان سمبوسه، بهتر است از نان لواش مرغوب و باکیفیت استفاده کنید. تاثیر استفاده از نان لواش تازه و انعطاف پذیر در مرحله پیچیدن سمبوسهها خودنمایی خواهد کرد.
- استفاده از گوشت چرخ کرده تازه: فراموش نکنید که برای تهیه سمبوسه با نان لواش، از گوشت چرخ کرده تازه استفاده کنید. استفاده از گوشتی که مدتی طولانی در فریزر به دست فراموشی سپرده شده است، پس از طبخ عطر دلپذیر سمبوسه را به بویی نامطبوع و آزاردهنده مبدل خواهد کرد.
- استفاده از مواد اولیه سمبوسه، به مقدار لازم: در تهیه سمبوسه با نان لواش، هنگام از استفاده از مواد اولیه زیادهروی نکنید. بهتر است مواد اولیه همچون گوشت چرخ کرده و سبزیجات را به حد کافی استفاده نمایید تا خوشمزهترین نوع سمبوسه را در بشقاب خود بیابید.
- دقت در مقدار مواد مصرفی: در هنگام پر کردن نان لواش، دقت کنید تا بیش از حد مواد اولیه را در برش های نان لواش قرار ندهید. پر کردن بیش از حد برشهای سمبوسه منجر به پارگی نان لواش و ترک خوردن آن در مراحل سرخ کردن میشود.
فراموش نکنید در هنگام پخت سمبوسه، روغن کمتری استفاده کنید تا سمبوسهها روغن کمتری به خود بگیرند. شما میتوانید سمبوسه را به سادگی و با روش سرخ کردن در ماهیتابه آماده کنید؛ اما بهتر است برای حفظ سلامتی و کاهش مصرف چربی اضافه، از روش پخت در فر استفاده کنید.
اگر قصد دارید مقداری سمبوسه آماده را برای مصرف نگهداری کنید، آن را در تکهای کاغذ بپیچید و در یخچال نگهداری کنید. تکه کاغذ روغن اضافه را جذب کرده و سمبوسه را در بهترین حالت حفظ خواهد کرد. البته میتوانید از روش فریز کردن نیز استفاده کنید.. برای مصرف دوباره سمبوسه، آن را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در فر گرم کنید.
ایدههای جایگزین برای تهیه سمبوسه با نان لواش
برای تهیه سمبوسه با نان لواش روش های دیگری نیز پیشنهاد میگردد که با استفاده از آنها میتوانید طعم و مزهای تازه را تجربه کنید. در ادامه، به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- سمبوسه با نان لواش سبوسدار: در صورتی که به دنبال یک گزینه سالمتر برای سمبوسه هستید، میتوانید از نان لواش سبوسدار استفاده کنید. این نوع لواش با فیبر بالا، گزینه سالم تری برای خلق یک وعده غذایی سالم است.
- به جای گوشت چرخ کرده در سمبوسه، میتوانید از مواد دیگری همچون گوشت مرغ، ماهی یا سبزیجات تازه به عنوان مواد اصلی سمبوسه استفاده کنید. این جایگزین های پیشنهادی، نه تنها به سمبوسه شما طعم و مزهای متفاوت میبخشد بلکه با ارزش غذایی بیشتر، آن را به غذای سالمتری تبدیل خواهد کرد.
- سمبوسه را میتوان با انواع سس های موجود در بازار سرو کرد. انواع گوناگون سس، به سمبوسهها طعمی مطلوب و دلپسند میبخشد تا تجربهای خوشایند از خوردن سمبوسه برای شما بر جا بماند.